20 Mayıs 2010 Perşembe

Neden Eminönü??

Eminönü hakkında yazıcak o kadar çok şey var ki...Var mı başka bu kadar kosmopolitik bir yer...En zengini ile en fakirinin buluştuğu ve gezdiği alışveriş yaptığı bir yer..
Ben de çok ayrı bir yeri vardır Eminönünün...Sanki nefes alıyorum burada..İlkokula giderken ekomonik zorluklardan dolayı hayatımı kendim kazanmaya başladım..Eminönü ithalatçılardan aldığım ürünleri nişantaşı,etiler,cadde gibi popüler mekanlarda herkesin tanıdığı ünlü isimlere satarak geçimimi sağlıyorum ve aynı zaman da ürünleri alırken tanıştığım ünlü bir marka da part time çalışıyorum..Çok kısa sürede o kadar çok şey öğrendim ki hayat hakkında..Bazen diyorum hayatım herşey tam yolunda gitseygi,okuldan gelince beni karşılayan bir annem olsaydı,akşam ne yemeği istersin cem diyen...yolumu gözleyen...Ben yine de sanırım ayaklarımıın üstünde durup kendi hayatımı kendim karşılardım..Çok şanslıyım çünkü hayat hep güzel insanları çıkardı karşıma..Her zaman feyiz alıcağım ve birşeyler öğreneceğim insanlarla bir arada oldum ve kesinlikle kendine ve insanlara faydası olan,örnek insanlar ile oturup kalkarım..Okul da yaşıtlarım değil de öğretmenlerim arkadaşım..Belki yanlış belki doğru ama ben böyle mutluyum....
Konu nereden nereye geldi,eminönü dedim kendime geçtim..gevezeyimdir biraz:)
Eminönü tarihsel dokusu,dört bir yanında ki tarihi çevresi ve giderek azalsa bile var olan ticareti en kıymetli bölgelerimizden biri..
Dışardan çok kalabalık gibi gözükse de herkes birbirini tanır ve dükkan sahipleri aile gibidirler.
Sabah yapılan kahvaltılar sohbetler süperdir...
Eminönü anlatılmaz yaşanılır...
herkese sevgiler..
gününüz çok güzel geçsin...

2 yorum:

  1. Bilmezmiyim...işim dolayısı ile her hafta bir kere uğradığım Eminönü önce garip gelmişti bana ama şimdi herkesi yavaş yavaş tanıdıkca dükkan sahipleri ile konuştukca birçok yeri ezberledikce orayı soludukca bambaşka bir yer oldu banada...:)

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle...insanlar sanıyor ki avm lerdeki bijuteriler ya da başka malzemeler daha farklı...
    o kadar büyük firmalar var ki sabuncuhan caddesinden alışveriş yapıyor..
    isim veremiyceğim büyük modacılar marputçulardan çıkmıyor:)
    belki de karşılaşmışızdır:)

    YanıtlaSil